Dutch-INCERT partner van East Coast Electric

Dutch-INCERT is partner van het initiatief ‘East Coast Electric’. Hierin gaan Nederlandse partijen samenwerken met bedrijven in de VS. Doel van East Coast Electric is om business te creĆ«ren voor Nederlandse bedrijven en de opgedane kennis op het gebied van EV te delen met de VS.

Op vrijdag 6 december werd in Almere het convenant getekend voor East Coast Electric, de partners hierin zijn Alliander, Amsterdam Smart City, AgentschapNL, Cohere, DOET, E-stone, Energy Transition New York, EV-box, EVConsult, Overmorgen, Van.eko, Viriciti en Dutch-INCERT.

1 januari 2014 start de samenwerking van bedrijven, kennisinstellingen en overheid om Nederlandse innovatie op het gebied van elektrisch vervoer in te zetten in de VS. East Coast Electric verkleint de stap om concreet business te doen in de VS.

Tegelijkertijd haalt het programma Amerikaanse koplopers naar Nederland om hun producten te testen, samen te werken met Nederlandse partijen of zich hier te vestigen. In deze video wordt het plan uitgelegd.